Lieke

Even voorstellen.. Ik ben Lieke, 40 jaar, vrouw van Frank, moeder van Jet, Door en Luus en oprichtster van In de luwte. Oh en schoondochter van Sjef, de boer. Dat is in dit verhaal ook niet onbelangrijk.  In 2009 ben ik afgestudeerd voor de opleiding Pedagogiek.  Na een vooropleiding Marketing en Communicatie was dit niet geheel vanzelfsprekend, maar ik wist dat ik méér wilde. Méér met mensen en jongeren, maar ook meer betekenisvol werk. Bij de opleiding Pedagogiek ging mijn lampje aan, DIT IS HET; kinderen en jongeren ondersteunen.

De afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan in het groepswerk met jongeren met een licht verstandelijke beperking en bijkomende gedrags- en psychiatrische problematieken. Het grootste gedeelte van deze tijd heb ik dit mogen doen op De Hondsberg in Oisterwijk. Ik heb hier veel geleerd over de omgang met jongeren, maar ook over mezelf en de hulpverlener die ik wil zijn. Ik ben iemand die graag naast de cliënt staat en samen kijkt hoe we de hulpverlening vorm kunnen geven.  Vertrouwen, verbinding, geduld en openheid zijn voor mij hierin de kernwaarden. Dat ik nu de mogelijkheid heb om op deze prachtige locatie, op deze manier, de hulp aan jongeren vorm te geven, maakt mijn zorghart blij.

 

Ik ben Sjef Claassen, getrouwd met Bertie en vader van 3 kinderen. Onze oudste zoon, Frank, is getrouwd met Lieke. 40 jaar geleden heb ik het melkveebedrijf van mijn vader overgenomen. En over een tijdje zal ik het stokje volledig overdragen aan Frank en Lieke. Tot die tijd vind ik het heel mooi dat er een combinatie tussen de boerderij en zorg ontstaat. Ik vind het leuk om Lieke te kunnen ondersteunen bij de begeleiding van de jongeren, hen de beleving van het leven op een boerderij mee te geven en een stukje van mijn kennis over te dragen.

Sjef

© 2024 In de Luwte | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp VRMGVR | Technische realisatie Sieronline B.V.